Nele Van Hauteghem

‘Het mooiste wat je kan worden is mama, het tweede mooiste wat je kan worden is vroedvrouw’


Sinds 2001 mag ik met trots zeggen dat ik vroedvrouw ben. Na mijn studies kon ik meteen aan de slag op de materniteit en de verloskamer van het Sint-Erasmus ziekenhuis te Borgerhout. 16 jaar lang heb ik daar ouders mogen begeleiden bij de geboorte van hun kindje. Met emoties als blijdschap en vreugde, maar ook soms stress en zelfs verdriet… Ik noem het een echt voorrecht om dit te mogen doen.  Sinds 1 december 2017 doe ik hetzelfde in het Middelheim ziekenhuis in Antwerpen.


In 2004 werd ik een eerste keer zelf mama van Wout. Mijn geluk kon alleen maar groeien in 2005 met de geboorte van Toon en in  2007 met de geboorte van Lore. Een geluk dat ik mag  delen met mijn man Davy.


Omdat ik steeds op zoek bleef naar een nieuwe uitdaging, startte ik in 2011 als zelfstandige vroedvrouw. Het één op één contact bleek al snel een mooie aanvulling op het werk in het ziekenhuis. Ik hou ervan om bij mensen thuis te komen, tijd te kunnen nemen om vragen te beantwoorden en advies te mogen geven op maat. Dit zowel voor als tijdens de zwangerschap en na de bevalling.


Afsluiten doe ik graag door te zeggen dat ik trots ben een deeltje te mogen zijn van De Ronding. Krachten gebundeld om er nog beter voor jullie te kunnen zijn.