Borstvoedingsbegeleiding

Borstvoeding geven zit momenteel in de lift en dat is fantastisch.

_

Het heeft dan ook enorm veel voordelen.  Je bepaalt zelf wat de meeste doorslag geeft om borstvoeding te geven.  Is het omwille van de vele gezondheidsvoordelen zowel voor je baby als voor jezelf?  Is het omwille van de sterke band die je creëert met je kindje of omdat moedermelk goedkoop is?  Of omdat je je melk altijd bij hebt en daardoor soms heel gemakkelijk?  Zo zijn er tal van redenen om te starten met borstvoeding en het voor korte of lange tijd te geven.

_

Weet dat moeder natuur het zo heeft geregeld dat de meeste vrouwen en baby’s borstvoeding kunnen geven en krijgen.  Slechts zelden is het anders.  Bovendien zijn er weinig problemen die niet verholpen kunnen worden.

Maar het is niet altijd even makkelijk om borstvoeding te geven en vol te houden.  De eerste weken dat een mama borstvoeding geeft is het even doorzetten.  Je bent moe, de hormonen doen hun werk, je moet je kindje leren kennen, leren hoe je borstvoeding moet geven, hoe je voor je baby kunt zorgen & daarnaast mag je ook jezelf niet uit het oog verliezen.

Daarbij heb je de nodige ondersteuning nodig van je partner, familie en vrienden, maar ook wij kunnen hierin een belangrijke rol spelen.

Informatie tijdens de zwangerschap

Om de kansen op een goede start van de borstvoeding te verhogen, wordt er aangeraden om je reeds tijdens de zwangerschap te laten informeren.  Dit kan tijdens een individuele consultatie of tijdens de workshop borstvoeding.

Borstvoedingsconsultatie (aan huis of in de praktijk)

Vaak verloopt het geven van borstvoeding zonder problemen en is het een heel fijne ervaring, maar het kan ook anders gaan.  Sommige mama’s zijn onzeker, hebben veel vragen over hun borstvoeding, krijgen verschillende adviezen en geraken er niet meer uit of kampen met bepaalde borstvoedingsproblemen.  In deze situaties is het heel belangrijk dat je niet afwacht.  Een snelle tussenkomst en een goede begeleiding kan reeds snel een aantal problemen voorkomen of behandelen.

De ervaring die we opdeden en nog steeds opdoen, en de kennis van de biologie die we hebben willen we graag ten dienste stellen van borstvoedende moeders.  We zullen je hierin graag bijstaan.

Eens alles vlot loopt, jullie op elkaar zijn afgestemd, is borstvoeding geven een groot plezier, een verademing, jullie knuffel- of rustmomentje, ook wanneer er al andere bengels rondlopen.

Je kan dit heerlijks maar één keer in dit jonge mensenleven geven, dus doen zouden we zeggen!

Meer informatie of afspraak maken

Wil je je prenataal voorbereiden en heb je interesse in een individuele consultatie of de workshop ‘borstvoeding’? Neem dan contact op via ons contactformulier of via mail.

Wanneer je kampt met een borstvoedingsprobleem of extra vragen hebt, kan je best telefonisch een borstvoedingsconsultatie aanvragen.