Liesbeth LingierIk ben Liesbeth, mama van twee (zoon: Vic en dochter: Lili)

.

Altijd al wist ik het! Vroedvrouw word ik!

.

In 1999 ben ik afgestuurd als vroedvrouw, eindelijk was het zover! Ik kon mijn kinderdroom in vervulling brengen!

.

Ik kon meteen starten als vroedvrouw in het Sint-Erasmus ziekenhuis in Borgerhout. 

.

Een klein ziekenhuis met een zeer aangename sfeer waar ik me heel goed voelde binnen een super team. Een droom om hier vroedvrouw te zijn! 

.

In het Erasmus ziekenhuis heb ik me enorm kunnen ontplooien door de vele kansen die ik kreeg om zelfstandig bevallingen te mogen doen. Daarnaast begeleidde ik ook de prenatale raadpleging samen met de gynaecoloog. Omringd door mijn collega’s ben ik daar ook twee keer bevallen. Een zoon en een dochter, een koningswens! 

.

Jammer genoeg werd er enkele jaren geleden beslist om kleinere materniteiten te sluiten waaronder ook het Erasmus ziekenhuis.

.

In december 2017 kon ik starten op een nieuwe werkplek in het Middelheim ziekenhuis te Antwerpen. Toch wel even een aanpassing. Toen ik het aanbod kreeg om binnen de Ronding een vervanging te doen, twijfelde ik niet. Een nieuwe uitdaging! Dit voelde meteen de ideale aanvulling op mijn werk als vroedvrouw in het ziekenhuis. Een volmondige ‘ja’ kwam er na de vraag om mee vast in te stappen in het Ronding-team.

.

Het begeleiden van aanstaande ouders in deze unieke fase van hun leven geeft me enorm veel voldoening. Het mogen delen in hun geluk vind ik een enorme eer.  De steun en het nauwe contact die ik kan bieden binnen een thuissituatie geeft mij persoonlijk nog meer meerwaarde als vroedvrouw! Zelfs na 20 jaar pink ik soms nog een traantje weg bij sommige bevallingen! Vroedvrouw in hart en nieren!