Ann Maes

Ann Maes

Ik ben Ann Maes, geboren en getogen in Beveren, gehuwd met Patrick Hurkmans en mama van Berten, Marie en Delfien.

Na mijn middelbaar ben ik naar Sint-Berlindis in Antwerpen gegaan waar ik verpleegkunde en vroedkunde gestudeerd heb.

Mijn carrière als vroedvrouw is gestart in het Sint-Anna ziekenhuis. Het was een enorm positieve ervaring om in een klein team de knepen van het vak te leren. Na de fusie met Maria Middelares (nu AZ Nikolaas) ben ik mee verhuisd naar Sint-Niklaas. Ik werk daar nu vooral in de prenatale zorg. Het verblijf in het ziekenhuis na een bevalling is kort en wordt steeds korter. De weg die jonge gezinnen proberen te zoeken na het verlaten van het moederhuis heeft me steeds erg geboeid. Daarom heb ik me bijgeschoold en ben in 2008 als zelfstandige vroedvrouw gestart.

Het is een intense belevenis om in gezinnen thuis te komen, het lief en leed van de eerste dagen na de bevalling met hen mee te delen en hen daarin te mogen ondersteunen en begeleiden zolang de nood er is.

Ouders in wording nemen de regie van zwangerschap en bevalling meer en meer in eigen handen. Het is belangrijk hier samen met hen voldoende aandacht en zorg aan te besteden. Dit doe ik door een goede prenatale voorbereiding te geven en een intense postnatale opvolging te verzekeren.

De ontwikkeling en zorg voor kinderen en ouders staat continu in beweging. Om ouders en hun kinderen een geactualiseerde zorg op maat te bieden heb ik de laatste jaren veel bijscholingen gevolgd. Ik  ben docente babymassage en heb ik mijn diploma farmacologie behaald. Dit alles, om samen met de andere collega’s van De Ronding, een goede pre- en postnatale zorg te kunnen bieden.